κλάδεμα φοίνικα

ασχολούμαστε με το κλάδεμα Φοινίκων και την συντήρηση υψηλών δέντρων και με τον καθαρισμό υψηλόκορμων δέντρων

διαθέτουμε εκπαιδευμένο προσωπικό όλες τις εποχές του χρόνου για τον καθαρισμό Φοινίκων

ο φοίνικας για μας είναι εργασία ρουτίνας. με τους γερανούς μας μπορούμε να απομακρύνουμε τον φοίνικα σας χωρίς πρόβλημα.

Η φροντίδα και η συντήρηση ψηλών δέντρων, όπως οι φοίνικες, απαιτούν εξειδικευμένη γνώση και δεξιότητες. Ορισμένες συμβουλές για το κλάδεμα και τη συντήρηση ψηλών δέντρων είναι:

 1. Κλάδεμα Φοίνικων:

  • Κλαδεύουμε τα ξερά και κατεστραμμένα κλαδιά για την υγεία του δέντρου.
  • Αφαιρούμε προσεκτικά τα φύλλα και τα ξηρά κοτσάνια από το κέντρο της κορώνας για καλύτερη εμφάνιση.
 2. Συντήρηση Ψηλών Δέντρων:

  • Ελέγχουμε τακτικά την υγεία του δέντρου και αναγνωρίζουμε έγκαιρα τυχόν προβλήματα.
  • Σε περίπτωση αστάθειας ή κινδύνου, επικοινωνείστε με τους ειδικούς μας για αξιολόγηση.
 3. Καθαρισμός Υψηλόκορμων Δέντρων:

  • Αφαιρούμε κατεστραμμένα κλαδιά και ξεφλουδίζουμε τυχόν φλοιούς.
  • Αναθεωρούμε την κατάσταση των κορμών για να ανιχνεύσουμε προβλήματα υγείας.

Σημειώστε ότι η φροντίδα ψηλών δέντρων συχνά απαιτεί τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού και ασφάλειας, οπότε είναι προτιμότερο να αναθέσετε το έργο σε επαγγελματίες κλαδευτές και εταιρείες φροντίδας δέντρων, όπως η εταιρεία μας.

ξερός φοίνικας

έχει ξεραθεί ο φοίνικας σας?

μπορείτε να το κόψετε χωρίς άδεια

Απλά ενημερώστε την υπηρεσία οτι είναι ξερό και πρίν το κόψετε τραβήξτε μερικές φωτογραφίες που ίσως χρειαστούν.

Εάν ο φοίνικας σας έχει ξεραθεί, αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των καιρικών συνθηκών, των ασθενειών, ή της έλλειψης κατάλληλης φροντίδας.

Εδώ είναι μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα:

 1. Επαναφορά Υγρασίας: Βεβαιωθείτε ότι ο φοίνικας λαμβάνει αρκετή υγρασία. Προσθέστε φυσικό ή τεχνητό άρδευσμα, ειδικά εάν οι καιρικές συνθήκες είναι ξηρές.

 2. Ελέγξτε τη Γονιμότητα του Εδάφους: Εξετάστε το έδαφος για να διαπιστώσετε αν χρειάζεται λίπασμα. Ένα ισορροπημένο λίπασμα με μικροστοιχεία είναι συνήθως χρήσιμο.

 3. Καθαρισμός και Αφαίρεση Ξηρών Φύλλων: Αφαιρέστε οποιαδήποτε ξηρά ή κατεστραμμένα φύλλα. Αυτό θα βοηθήσει τον φοίνικα να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων φύλλων.

 4. Αντιμετώπιση Ασθενειών ή Επιθέσεων: Εάν υπάρχουν ενδείξεις ασθενειών ή επιθέσεων από εχθρούς του φοίνικα, όπως εντόμους ή μύκητες, αντιμετωπίστε τα προβλήματα αυτά κατάλληλα.

 5. Επαγγελματική Αξιολόγηση: Σε περίπτωση που ο φοίνικας συνεχίζει να ξεραίνεται, συνιστάται να ζητήσετε την επαγγελματική αξιολόγηση από έναν ειδικό στη φροντίδα των δέντρων. Ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα που απαιτούν εξειδικευμένη προσέγγιση.

κλάδεμα κλαδιών του φοίνικα

διαθέτουμε καλαθοφόρο και εναερίτη αναρριχητή για κάθε περίπτωση.

Το κλάδεμα των κλαδιών του φοίνικα είναι σημαντικό για την σωστή φροντίδα του δέντρου και τη διατήρηση της υγείας του.

Εδώ είναι μερικά βασικά βήματα για το κλάδεμα των κλαδιών του φοίνικα:

 1. Αφαίρεση Νεκρών ή Κατεστραμμένων Κλαδιών:

  • Ξεκινάμε με την αφαίρεση των κλαδιών που είναι νεκρά ή κατεστραμμένα. Αυτά τα κλαδιά μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για το δέντρο και το περιβάλλον.
 2. Κόψιμο Στραγγιζόμενων Κλαδιών:

  • Αφαιρούμε κλαδιά που στραγγίζονται μεταξύ τους, δημιουργώντας συγκεντρώσεις που ενδέχεται να επηρεάσουν την καλή αεριοστροφή.
 3. Αφαίρεση Κλαδιών που Κλωτσάνε το Έδαφος:

  • Αν υπάρχουν κλαδιά που επικαλύπτονται ή ακουμπούν στο έδαφος, είναι σημαντικό να τα αφαιρεθούν για να αποτραπεί η πιθανότητα μολύνσεων και ασθενειών.
 4. Λεπτομερές Κλάδεμα Φύλλων:

  • Ελέγχουμε τα κλαδιά για τυχόν φύλλα που είναι προσβεβλημένα από ασθένειες ή παράσιτα και τα αφαιρούμε για να προλάβουμε την εξάπλωση.
 5. Στενή Σχέση με το Καλό Κλάδεμα:

  • Το σωστό κλάδεμα είναι καθοριστικό για την υγεία του φοίνικα. Αποφεύγουμε το υπερβολικό κλάδεμα, καθώς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη του.

Προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία κλάδεματος, είναι πάντα καλό να συμβουλευτείτε με έναν ειδικό ή έναν επαγγελματία για να εξασφαλίσετε ότι το κλάδεμα γίνεται σωστά και χωρίς κίνδυνο για το δέντρο.

κλάδεμα ψηλού φοίνικα και καθαρισμός κλαδιών
κοπή φοίνικα

κόψιμο κλάδεμα φοίνικα και καθαρισμός ξερών κλαδιών

Μπορεί να το έχετε φυτέψει εσείς αλλα όταν θελήσετε να κόψετε τον φοίνικα θα χρειαστεί άδεια απο το Δασαρχείο αν είναι εκτός σχεδίου

Αν πάλι είναι μέσα στο σχέδιο Πόλεως τότε θα χρειαστεί άδεια μικρής κλίμακας.

Ναι, είναι σημαντικό να τηρούνται οι τοπικοί κανονισμοί και να λαμβάνονται οι απαραίτητες άδειες για το κόψιμο ή το κλάδεμα δέντρων, συμπεριλαμβανομένων των φοίνικων.

Η αδειοδότηση από το Δασαρχείο είναι συνήθως απαραίτητη, ειδικά όταν πρόκειται για δέντρα εκτός σχεδίου.

Η διαδικασία αδειοδότησης μπορεί να περιλαμβάνει την υποβολή σχεδίου κλάδεματος ή κοπής, καθώς και τη συμμόρφωση προς τους κανονισμούς που ορίζονται από το Δασαρχείο ή άλλες τοπικές αρχές.

Συνιστάται η επικοινωνία με το τοπικό Δασαρχείο ή αντίστοιχη αρχή για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις και τις διαδικασίες για το κόψιμο ή το κλάδεμα των φοίνικων σας.